Bienvenidos a La Viueta
Previous
Next

La història de la Viueta

N’ERA UNA VEGADA....

La història del restaurant i bar que ha obert VIU L’ECOLÒGIC ®, i la història del seu nom, LA VIUETA, tenen un origen molt diferent i separat en el temps, però resultat d’unes circumstàncies absolutament fortuïtes i inesperades, que gairebé estaven destinades a entrecreuar-se i acabar unint-se, tant de bo per a molts i molts anys….

Tot comença el matí d’un dissabte d’estiu, probablement del 2014, quan l’Isaac, un dels fills de l’Àngels i l’Anton, estava reposant la verdura al mural de fred de VIU L’ECOLÒGIC.

De sobte, quan acabava de col•locar un dels enciams, tot ben encarat per atreure l’atenció de clientes i clients, se’n va adonar que al bell mig de l’enciam, sortin del seu cor, treia el caparró i una poteta una granoteta, o potser gripau, petitonet, tot semblant que somreia i saludava amb la maneta a qui li mirava. La resta posterior del seu cos estava ben clavadeta dins del cor de l’enciam.

En veure aquell petit animaló, l’Isaac va cridar l’Albert, el seu germà, i van decidir agafar amb molta cura la granoteta, i posar-la dins d’una capçeta, envoltada de fulles d’aquell enciam on vivia abans. El Ton, el pare de l’Isaac i l’Albert, va pensar que si la botiga es diu VIU L’ECOLÒGIC, a aquella granoteta la podrien anomenar LA VIUETA. Què original !….

Durant aquell matí de dissabte van estar ensenyant i presentant la Viueta a totes les nenes i nens que van entrar a la botiga ecològica. Per la tarda, en arribar al mas dels pares de l’Angels (la mare de l’Isaac i l’Albert), van deixar lliure la granoteta a la bassa del mas.

I allà s’hi va quedar, ben contenta i feliç d’haver tornat a un mas i tenir una bassa on poder viure.  Molt de temps després, 7 anys de fet, i al principi d’un altre estiu (el juny de 2021, quina casualitat), L’Àngels, el Ton, l’Isaac i l’Albert, van decidir acceptar la proposta d’obrir un restaurant en un càmping, també ecològic (Què bé!) al poble de Vinyols i els Arcs.

I vet ací que aquest càmping té una granja, i té un hort, i també té un estany on hi viuen una bona colla de granotetes, i potser gripaus… Ves a saber si la Viueta viu ara allà a l’estany del càmping de Vinyols, doncs fa algun temps que ja no la veiem al nostre mas.

Així va ser com vam voler recordar la història i la figura de la nostra granoteta, i vam decidir posar-li aquest nom al nostre restaurant. No sabem si la Viueta viu a prop del nostre mas, o si viu a l’estany del càmping de Vinyols, o si haurà tingut ja petites granotetes que volten pel món…. Però el que sí sabem de ben segur és que la Viueta, la nostra dolça granoteta, va viure a dintre d’aquell enciam… i per sempre viurà a dintre dels nostres cors.
Sigueu feliços, estimeu els animals i estimeu a totes les persones.

 

T'ha agradat aquest post?... Comparteix-lo

Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Categorías
Lo más recientes